Nieuwe jaar, nieuwe haar

Nieuwe jaar, nieuwe haar

januari 23, 2022 Uncategorized 0

Allereerst iedereen nog een gelukkig nieuwjaar.

Het is een poosje geleden dat ik een blog geschreven had ? Ben wel actief op Facebook en instagram. Veel meegemaakt en nieuwe uitdagingen gedaan.

1 van die uitdagingen was een voorfront maken voor een dame die FFA heeft

Frontale fibroserende alopecia (afgekort FFA) is een vorm van haaruitval die gekenmerkt wordt door verlies van haren aan de voorzijde en zijkanten van de hoofdhuid met verlittekening. FFA treft meestal postmenopauzale vrouwen boven de leeftijd van 50.

Soms heb je niet door dat FFA heb, omdat je langzaam haarverlies. Bij de kapper zien ze het meestal of dat iemand die dichtbij je staat het ziet
Speciale mal gemaakt op maat
Haardonatie’s van Colinda Makken, zeer lichtblond haar en van kapsalon Iris, grijs wit haar gemengd
Omdat de haren zo licht en fijn waren, was het moeilijker te knopen
Mooie natuurlijke voorfront
Even een proefpassing, of de lijnen goed lopen
Mooi volle voorfront
Een uitdaging om samen met deze klant een nieuw avontuur aan je gaan. Met haar nieuwe kapsel in het nieuwe jaar.

Het wordt gekenmerkt door een symmetrische band van haarverlies aan de voorste haarlijn en aan de zijkanten van de hoofdhuid, maar kan ook achter de oren en in de nek beginnen. Enkele haren kunnen blijven bestaan in de kale plekken. Klassiek voor FFA is het geheel of gedeeltelijk uitvallen van wenkbrauwhaartjes, soms is dit zelfs het eerste symptoom. Heel vaak zijn er rond de basis van de aangetaste haren kleine rode ontstekingshaardje en hyperkeratose te zien. Het haarverlies is permanent, ook na het tot rust komen van de ontsteking zullen de haren niet terug groeien omdat de haarzakjes afsterven en er littekenvorming plaatsvindt.