Haaroplossingen

Haarwerkatelier Margriet levert een divers aantal haaroplossingen. Denk hierbij aan een compleet haarwerk met onzichtbare aansluitingen of kleinere haarstukken die een aanvulling vormen op uw eigen haar. Om deze reden gaan we ook uitgebreid in gesprek om voor u een persoonlijk advies te kunnen vormen.

Soorten haarwerken

Op locatie hebben we een voorraad aan haarwerken (confectie haarwerken) die worden aangeboden in verschillende maten en kleuren. Voor een oplossing op maat maken wij haarwerken op maat. Hierbij wordt het haarwerk naar uw voorkeuren en pasvorm gemaakt van het begin tot het eind. Ten slotte zijn er nog de deelhaarwerken als aanvulling van uw eigen haar. Hierbij kunt u denken aan een drie kwart haardeel, toupet, haarverlenging of topstuk.

Soorten haar

Wanneer we spreken van het haar in een haarwerk is er onderscheid te maken tussen twee soorten haar, namelijk synthetisch en echthaar. Wanneer u verschillende modellen past gemaakt van synthetisch of echthaar is het verschil duidelijk te voelen en kan u beslissen wat het beste bij u past. Wij nodigen u dan ook graag uit om een vrijblijvende afspraak te maken om dit verschil persoonlijk te ervaren.

Synthetisch haar – Als we spreken over synthetisch haar hebben we het over haar dat gemaakt is uit kunstvezel. Dit maakt dat een haarwerk gemaakt van synthetisch haar goedkoop in aanschaf is, maar slecht tegen hitte kan (sauna, afgieten groenten, openen oven etc.). Een groot voordeel van synthetisch haar is dat het eenvoudig te onderhouden is en makkelijker in model blijft. Wel kan het door wrijving statisch worden en heeft een haarwerk van synthetisch haar een algehele kortere levensduur.

Echthaar – Haarwerken van echthaar hebben een natuurlijke glans en kleur, kan worden gestyled op verschillende manieren (krultang, föhn etc.) en kan goed tegen warmte. Wel brengt een haarwerk van echthaar meer onderhoud met zich mee en is het over het algemeen duurder dan synthetisch haar. Een haarwerk gemaakt van echthaar heeft een langere levensduur en is iets zwaarder dan een haarwerk van synthetisch haar.