De eerste steekjes

De eerste steekjes

september 3, 2020 Uncategorized 0

September staat voor haarwerkatelier Margriet in het teken van opnieuw beginnen. Met het afronden van opleiding tot haarwerker voor de deur zijn de voorbereidingen voor het atelier in volle gang! Opruimen, schilderen, inruimen en voorraad aanmaken vullen de dagen, maar daarnaast ook mijn eerste klant!

Mijn jeugdvriendin Nancy had jaren lang de mooiste donkere lokken van de vriendinnengroep. Zoals meerdere vrouwen meemaken veranderde dit tijdens de zwangerschap. Haaruitval tijdens de zwangerschap is veelvoorkomend en haar groeit veelal weer aan na de bevalling. Dit was echter bij Nancy niet het geval en haar prachtige dikke lokken op haar kruin bleven jaren na de bevalling nog steeds dun.

Alhoewel de dunheid haar onzekerheid bracht, waren andere opties voor Nancy onbekend en ingewikkeld. Maar tijdens mijn start in de haarwerken zag ik in dat ik ook iets voor Nancy kon betekenen en al snel stonden we samen in mijn atelier opzoek naar de beste oplossing.

Ook al ken ik mijn vriendin al jaren, deze situatie heeft voor mij bewezen dat sommige dingen zelfs in goede vriendschappen als taboe worden gezien om over te praten. De eerste stap hierin zetten kan moeilijker zijn dan verwacht, maar erover praten kan het begin vormen tot een sterkere band waarin je veel voor elkaar kan betekenen.

Na jarenlang dun haar kan het wennen zijn om jezelf te zien met een volle haardos. Stap voor stap komen we dichter bij de oplossing voor Nancy en ik merk dat het mij ontzettend veel energie geeft om mensen hierin te kunnen begeleiden en helpen. Kan ik jou of een geliefde van jou ook helpen bij het terugwinnen van hun zelfverzekerdheid, neem dan vooral contact op voor een vrijblijvende intake.

Ik heb er steeds meer zin in, het kan niet snel genoeg. De meiden vinden dit ook de allermooiste oplossing

– Nancy

.

.